به گزارش قدس آنلاین، احمد شریعتی امروز در نشست خبری با موضوع نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در روز عید سعید قربان در محل شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد اظهار کرد: شرایط ذبح گوسفندان در روز عید قربان نسبت به 10سال گذشته متفاوت شده و در این راستا تغییر عقیده مردم کار بسیار سختی بود.
وی افزود: کشتار در ملاء عام با چند مشکل مواجه است، اولین مشکل که اهمیت بسیار زیادی دارد، خطر انتقال بیماریهای مشترک میام انسان و دام است که سبب انتقال بسیاری از بیماریهای خونی و نوپدید میشود، از دیگر مشکلات آن میتوان به آلودگی محیط زیست و مشکلات روانی برای کودکان، بانوان و بیماران اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: امسال در بحث کشتار غیرمجاز، به دلیل بارندگیهای اخیر نگرانی ما بیشتر شده زیرا رطوبت و گرمای هوا سبب افزایش جمعیت کنهها شده است و کنه نیز به عنوان ناقل بیماری تب کریمه کنگو شناخته میشود.
شناسایی پنج تا شش مورد مبتلا به تب کریمه کنگو در خراسان رضوی
شریعتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان خراسان رضوی تنها پنج تا شش مورد مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده و تلفات انسانی نداشته است، اما در سایر نقاط کشور گزارشهایی از تلفات انسانی گزارش شده که این موضوع سبب نگرانی ما شده است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ حدود 190 اکیپ برای برای بازرسی در سطح استان مستقر هستند که از این تعداد ۱۱۸ اکیپ سیار و ۷۲ اکیپ به صورت ثابت هستند، همچنین ۱۰۰ دکتر دامپزشک، ۱۵۵ بازرس و ۴۰ ناظر ذبح شرعی در روز عید قربان آماده خدمت رسانی هستند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: کشتارگاهها روز عید قربان از ساعت شش صبح فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و ذبح دام نیز در این روز به صورت رایگان انجام خواهد پذیرفت.
شریعتی در خصوص میادین عرضه دام در استان عنوان کرد: میادین عرضه دام شامل بازار عسگریه در جاده غدیر، بازار دام مهد توس در جاده بهشت رضا و بازار دام کنویست در مهدی آباد است. همچنین هفت مرکز دام زنده و تحت نظر کارشناسان، عملیات ذبح گوسفندان را بر عهده دارند تا گوشت سالم را به دست مردم برسانند. علاوه بر آن در صورتی که افراد امکان مراجعه به این مراکز را نداشته باشند میتوانند با شماره 1512 و یا سامانه پیامکی 300001512 جهت اعزام کارشناسان دامپزشکی ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: همچنین امسال نیز مشابه سال گذشته پس از اجرای مانور در محل شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با حضور مسئولین استانی، کار نظارت در سطح شهر آغاز میشود.
در ادامه حجت الاسلام حجت محمد حسن شورورزی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی اظهار کرد: دین اسلام تاکید ویژهای به تغذیه داشته و بیش از 300 مرتبه در قرآن در خصوص تغذیه جملاتی ذکر شده است، در حال حاضر بیش از یک میلیارد و 500 مسلمان وجود دارد اما در عین حال بیش از دو میلیارد از افراد از گوشت ذبح اسلامی استفاده میکنند و دلیل آن افزایش کیفیت گوشت در این شرایط ذبحی است.
وی افزود: با گذشت بیش از 1400 سال از پیدایش دین اسلام و آغاز دهه پنچم انقلاب همچنان عقاید خرافهپرستانه در خصوص قربانی کردن حیوانات وجود دارد؛ امام رضا (ع) در این خصوص میفرمایند که سر منشا بیماریهای خاص و صعب العلاج خون است. همچنین این باور در میان مردم نهادینه شده که خون دارای اثر است، در صورتی که در قرآن اشاره شده که هرگز گوشتها و خونهای قربانی به خداوند نمیرسد، بلکه تقوای شما به او میرسد.
در بخش دیگری از این نشست محمد جلالینژاد، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد اظهار کرد: کشتارگاههای مشهد بیش از 42 درصد از کشتارها را بر عهده دارند و تمام تلاش ما این است که ذبح حیوانات به صورت بهداشتی، قانونی و شرعی صورت پذیرد. در روز عید قربان شش اکیپ مشترک با شهرداری و کلانتری ایجاد شده و 9 اکیپ نیز از طرف دامپزشکی مستقر خواهند بود و فعالیت آنان از ساعت چهار صبح آغاز میشود.
وی اضافه کرد: همچنین در مناطق حساسی همچون اسماعیلآباد، جاده میامی و توس نیز کارشناسان ما بر ذبح دامها نظارت خواهند داشت. امسال جهت تسریع در سرعت و جلوگیری از اتلاف وقت دو خط کشتار فعال خواهد شد.
نظر شما